1 Eylül 2008 Pazartesi

Lida ne kadar aranıyor?

Lida ne kadar aranıyor?
Evet bir bakarsak aslında basit bir zayıflama ilacından öte daha derin bir mücadelenin olduğu bir firma haline gelmiş. Bugün internette yapılan aramaların ve yorumların büyük bir bölümü lida üzerine...
Google'dan alınan istatistiklere bakıldığında sadece "Lida" kelimesi ağustos ayında 3.350.000 kez aranmış. Yıllık ortalama arama hacmine baktığımızda lidanın 1.5milyonluk bir arayıcı kitlesine sahip olduğunu görebilmek içten bile değil.
Her ne kadar hakkında asılsız olduğu öne sürülen iddialar olsa da insanlar lida hakkında yapılan yorumları ilgiyle izleyip takip ediyorlar. Lida hakkında kurulmuş bir forum var mı bilmiyorum ama yakın zamanda böylesine bir konuda açılacak forumun soru yağmuruna tutulacağı kanaatindeyim.
Sizlerle lida zayıflama hapı hakkında yapılan Google aramalarına ve yorumlarına daha ayrıntılı olarak değinmek istiyorum. Aşağıdaki istatistikler tamamen yasal ve güvenilir bir kaynaktan aşırılmıştır ve dünya üzerindeki lida zayıflama ilacının çılgınlığını göstermesi açısından bir örnektir.

Lida baday, lida daidaihua, lida forum (bir lidaforumu olmadığı halde çokça aranıyor.), lida dali, lida dai dai hua, lida sibutramin, lida sağlıklımı, lida tehlikelimi, lida yasaklandımı, lida öldürürmü (evet evet inanın bunların hepsi gerçek lida), lida zararlimi, lida zararları, lida zayıflama, lida yosunhapı... gibi arttırılabilecek yüzlerce örnek var.
Şimdi bu örneklere bakıp diyebiliriz ki insanlar gerçekten zayıflamak istiyorlar ama bi yandan da yemek yemeyi bırakamıyorlar. İşte lida diye bir hap bir ilaç çıksa da dertlerine derman olsa diye sağlıklarını bile düşünmeden böylesine bir ilacı kullanmanın derdine düşüyorlar. Halbuki ülkemizde tarım ve köyişleri bakanlıgı içerisinde subitramin bulunduğuı tespit edilen bir hap oılduğu için lida zayıflama hapının kullanmamayı öneriyor.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, "zayıflama ilacı" olarak
piyasaya sunulan Lida'nın satışını durdurdu. İçeriğinde sibutramin adlı kimyasal
madde olduğu tespit edilirse, ilaç piyasadan toplatılacak. Bakanlıktan yapılan
yazılı açıklamada, içeriğinde "sibutramin" adlı insan sağlığına zararlı kimyasal
maddenin bulunduğu yönünde çıkan tartışmalar üzerine, Lida'nın satışının
durdurulduğu bildirildi. Bakanlık, laboratuvar analizleri sonucunda 'sibutramin'
tesbit edilmesi halinde ürünün piyasadan toplatılması yönünde 81 il müdürlüğüne
talimat da verdi. Açıklamada, Lida adlı ürünün izin verilen içerikten farklı bir
şekilde piyasaya sürüldüğü yolundaki haber ve reklamlar üzerine, yasal işlem
başlatıldığı vurgulandı.

E şimdi bu ne demek? Siz siz olun sağlığınızı hele de zayıflamak gibi bir önemli meseleyi lida gibi küçük bir haptan beklemeyin.
Ailenizin doktoru iş başında... ;)
Adem Ademoğlu

Hiç yorum yok: